ΕΕΘ: Αίτημα για παράταση των διαδικασιών για την ανανέωση της άδειας κοινοχρήστου χώρου στο Δ. Θεσσαλονίκης

Την κατάθεση της κάτοψης του περιπτέρου και του περιβάλλοντα χώρου γύρω από αυτό, ώστε να δοθεί η άδεια κοινοχρήστου χώρου για το 2018, ζητάει πλέον ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα αποφάσισε να μη δώσει παράταση για τη διαδικασία.

Ειδικότερα, όπως σας είχαμε ενημερώσει με ανάρτησή μας στη σελίδα μας στο Facebook, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ζητάει την κάτοψη των περιπτέρων, ώστε να ανανεώσει την άδεια κοινοχρήστου χώρου για τα περίπτερα.

Επιπλέον, ο Δήμος αποφάσισε να μη δοθεί παράταση για τη διαδικασία αυτή, η οποία έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Δήμου: «Η εκπρόθεσµη καταβολή του αναλογούντος τέλους επιβαρύνεται µε την νόµιµη προσαύξηση 5% για κάθε µήνα καθυστέρησης (άρθρο 73 του Ν. 1080/1980)».

 

Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλλει έκκληση στον Δήμο Θεσσαλονίκης για να δοθεί παράταση στη διαδικασία αυτή.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, με σχετική επιστολή του προς τον Δήμαρχο της πόλης κ. Γιάννη Μπουτάρη επισημαίνει ότι «δυστυχώς ή ευτυχώς είναι σύνηθες για πολλούς συναδέλφους μας να μην προλαβαίνουν τις προθεσμίες, λόγω επαγγελματικού φόρτου ή γραφειοκρατίας. Άλλωστε, με την διευκόλυνση των συναδέλφων δεν πρόκειται να ζημιωθεί επ’ ουδενί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα πρέπει να στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων της αγοράς, τη δύσκολη αυτή εποχή. Εξάλλου η παράταση αυτή είναι απολύτως δικαιολογημένη, καθώς δίνεται κάθε χρόνο και για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να την δώσετε και φέτος».