Διευκρινίστηκαν τα ερωτήματα που θέσαμε σχετικά με την ιχνηλασιμότητα!

Στις 8 Μαΐου, το Σωματείο μας προέβη σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να ενημερώσει τους επαγγελματίες του κλάδου, σχετικά με τη νέα νομοθεσία της ιχνηλασιμότητας καπνικών προϊόντων.

Το Σωματείο μας ήταν το μοναδικό το οποίο συγκάλεσε και πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, αποκλειστική Γενική Συνέλευση με θέμα την ιχνηλασιμότητα καπνικών. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της Συνέλευσης, τέθηκαν πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα από τους συναδέλφους, τα οποία δεν μπορούσαν να λυθούν άμεσα καθότι δεν διευκρινίζονταν από την επίσημη ευρωπαϊκή οδηγία.
Έτσι, η Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας συνέταξε σχετική επιστολή, στην οποία αναγράφονταν αναλυτικά όλες οι διευκρινιστικές ερωτήσεις που συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση, την οποία απέστειλε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
Οι ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν τρεις και αφορούσαν στην ενδοδιακίνηση, τον τρόπο εντοπισμού και τη διαδικασία της επιστροφής καπνικών.
Κατόπιν πίεσης και υψηλού ζήλου εκ μέρους μας, λάβαμε σχετική απάντηση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), συγκεκριμένα από τη ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΦΚ που είναι η αρμόδια διεύθυνση για τη νομοθεσία της ιχνηλασιμότητας.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού μας, στις σελίδες 6-7, την επιστολή που απέστειλε το Σωματείο μας με τα διευκρινιστικά ερωτήματα, καθώς και την απαντητική επιστολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ):

https://tobacco.com.gr/index.php/tobacco-consulting/2019