"Βόμβα" Αλεξιάδη: Οι φόροι στα τσιγάρα… μειώνουν τα έσοδα του κράτους

Στην παραδοχή ότι οι προηγούμενες αυξήσεις της φορολόγησης των καπνικών προϊόντων είχαν επιπτώσεις ως προς τα δημόσια έσοδα προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τις πολιτικές αυτές που παρά τις αρχικές προθέσεις έχουν καταστροφικά αποτελέσματα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων αλλά και περιπτέρων» τόνισε το κυβερνητικό στέλεχος και πρόσθεσε ότι κάθε φορά που αυξάνουμε τη φορολογία στα καπνικά προϊόντα χάνουμε περισσότερους φόρους από όσους εισπράτταμε αρχικά.

 

Ο ίδιος ενέταξε στις δυσμενείς συνέπειες την αύξηση της λαθρεμπορίας τσιγάρων που εκτός από την απώλεια εσόδων προκαλούν περισσότερα προβλήματα στην υγεία των καπνιστών.

Ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα ενσωματώνει και τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες για την ιχνηλασιμότητα των πακέτων τσιγάρων με στόχο να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου για να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο.

Με αφορμή μάλιστα τις εξαγγελίες αυτές επανήλθε στη πρόσφατη δωρεά αυτοκινούμενου σκάνερ από την εταιρία «Παπαστράτος» για την πάταξη της λαθρεμπορίας.

«Είναι σημαντικό σε μια εποχή που άλλες επιχειρήσεις προσπαθούν να αποκρύψουν φορολογικά έσοδα μια μεγάλη επιχείρηση, η «Παπαστράτος» να προχωρά σε αυτή τη δωρεά ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Υπογράμμισε ότι μέσω του σκάνερ αυτού θα ελέγχονται τα λιμάνια αλλά και τα φορτηγά που διέρχονται από τις πύλες εισόδου και ανακοίνωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προμηθευτεί και άλλα παρόμοια σταθερά μηχανήματα ελέγχου.

http://www.parapolitika.gr/article/334583/vomva-alexiadi-oi-foroi-sta-tsigara-meionoyn-ta-esoda-toy-kratoys

Μετάβαση στο περιεχόμενο