Απελευθέρωση της πώλησης καρτών κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ

Στην ευχέρεια του κάθε σημείου πώλησης μικρής λιανικής (ψιλικά, περίπτερα) είναι πλέον και με τη βούλα η τιμή διάθεσης των άυλων καρτών κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου, γεγονός που σημαίνει ότι ο λιανοπωλητής μπορεί μόνος του να διαμορφώσει την τιμή πώλησης.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή που λάβαμε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 93569 εκ του κεντρικού Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ως απάντηση στην επιστολή μας που εστάλη 30/05/2017 στο Υπουργείο αυτό, επισημαίνεται ότι οι κάρτες και η ανανέωση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με οποιαδήποτε μορφή, δεν υπόκειται σε διατίμηση.

Συνεπώς, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το τίμημα για την παροχή των υπηρεσιών αυτών διαμορφώνεται ελεύθερα στο πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς, σύμφωνα με τις κείμενες εμπορικές και φορολογικές διατάξεις.

Άρα η χρέωση για την παροχή υπηρεσιών μπορεί να υπάρξει εάν προστεθεί στην απλή ταμειακή μηχανή ένα κουμπί «Παροχής Υπηρεσιών» με ΦΠΑ 24%. Το κόστος της παροχής υπηρεσιών για την πώληση καρτών μπορεί να το επιλέξει το σημείο πώλησης, δεν προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο ποσό. Δηλαδή μπορεί κάποιος συνάδελφος να θέλει να χρεώνει 0€, 0,30€, 0,50€ ο,τι ποσό επιλέξει ο ίδιος, αρκεί να έχει κάνει αυτή την προσθήκη του κουμπιού.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Σωματείου, στο τηλέφωνο 2310 524446 (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-18:00).

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή που λάβαμε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, όπως και την επιστολή που στείλαμε στα έγγραφα που ακολουθούν:

Μετάβαση στο περιεχόμενο