Αίτημα συνάντησης με το Άργος – Η ενεργή συμμετοχή του Σωματείου!

Το πρακτορείο διανομής και μεταφορών Άργος Α.Ε., απέστειλε ενημερωτική επιστολή επισημαίνοντας πως πρέπει, βάσει του νομοθετικού πλαισίου 4718/2019, τα σημεία πώλησης εφημερίδων και περιοδικών (μέσα σε αυτά είναι και ο κλάδος μας, περίπτερα και ψιλικά), να διανέμουν και να μην αποκρύπτουν όλα τα τιράζ, όλων των κωδικών, όλου του Τύπου.

Ειδάλλως πράττουν παρακώλυση Τύπου με κίνδυνο να τους επιβληθούν υψηλά πρόστιμα ή ακόμη και ποινή φυλάκισης.
Σε συνέχεια της επιστολής του πρακτορείου διανομής και μεταφορών, Άργος Α.Ε., το Σωματείο μας πήρε ενεργή θέση στηρίζοντας τα δικαιώματα του κλάδου μας! Πιο συγκεκριμένα, στείλαμε επιστολή προς το Άργος τονίζοντας πως στα υπάρχοντα τετραγωνικά που δικαιούμαστε να έχουμε τόσο ως περίπτερα, όσο και ως ψιλικά, δεν είναι δυνατόν να ενσωματώσουμε όλους τους κωδικούς όλων των τιράζ. Πραγματικά και ρεαλιστικά λοιπόν, επεξηγήσαμε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους μαστίζεται ήδη ο κλάδος μας λόγω οικονομικής δυσχέρειας, αλλά και αναλύσαμε διεξοδικά το τι συμβαίνει με τον κοινόχρηστο χώρο και τα τετραγωνικά που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ως σημεία.
Προκειμένου λοιπόν να βρούμε μια συνεργατική λύση με το προαναφερθέν πρακτορείο διανομής τύπου, να μην οδηγηθούμε σε ‘παρακώλυση Τύπου’ όπως το αποκαλούν, αλλά και να μην χρεωθούμε από το Δήμο πρόστιμα τα οποία δεν θα είμαστε σε θέση να αποπληρώσουμε, ζητήσαμε συνάντηση με τους αρμόδιους του πρακτορείου.
Ο κλάδος μας πρέπει να παραμείνει βιώσιμος και θα κάνουμε οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να τον προστατέψουμε.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε την αναλυτική επιστολή που απέστειλε το Σωματείο Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας προς το Άργος Α.Ε:

Αφήστε ένα Σχόλιο