Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Καπνοπωλών Μακεδονίας για την Ιχνηλασιμότητα

Έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας διεξήχθη στις 08/05/19, στην Αίθουσα «Θεσσαλονίκη» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) στις 16:30, προκειμένου να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η επιτυχία του Σωματείου για την τροποποίηση της Δέουσας Επιμέλειας επιχειρήσεων βιομηχανοποιημένων καπνών, καθώς και η νέα νομοθεσία που αφορά την ιχνηλασιμότητα.

Η συνέλευση ξεκίνησε δυναμικά καθώς παρόντες ήταν μέλη του Σωματείου, χονδρέμποροι και εκπρόσωποι μεγάλων καπνοβιομηχανιών, προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να ενημερώσουν τους υπολοίπους σχετικά με τη νέα νομοθεσία καπνικών.

Ανοίγοντας την εισήγησή του, ο πρόεδρος του Σωματείου Καπνοπωλών, Ψιλικών & Περιπτέρων Μακεδονίας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) , Κωνσταντίνος Ιακώβου, τόνισε τη σημασία της ισχύος που έχουμε όλοι μαζί, καθώς «μόνο με τον τρόπο αυτό μπορούμε να αναλάβουμε δράσεις και να επιφέρουμε θετικές τροποποιήσεις στον κλάδο, όπως αυτές της Δέουσας Επιμέλειας».

Όσον αφορά στην καινούργια νομοθεσία της ιχνηλασιμότητας, ο κύριος Ιακώβου αναφέρθηκε εκτενώς στην διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σύμφωνα με την παραπάνω νομοθεσία, ενώ διευκρίνισε πως αφορά όλους τους φορείς που σχετίζονται με τα καπνικά.

«Η πλατφόρμα αυτή ανοίγει την Παρασκευή 10 Μαΐου και κλείνει στις 20 του ίδιου μήνα. Όποιος δεν εγγραφεί σε αυτήν την πλατφόρμα δεν θα μπορεί να λαμβάνει καπνικά προϊόντα! Η διορία αυτού του δεκαημέρου δεν είναι αυστηρή, καθώς κάποια σημεία μπορεί να δημιουργηθούν αργότερα ή κάποιοι να μην ενημερωθούν έγκαιρα. Όσοι δεν εγγραφούν εντός αυτής της προθεσμίας μπορούν να λειτουργούν με αποθέματα καπνικών, αλλά μόνο μέχρι το Μάιο 2020», υπογράμμισε ο κ. Ιακώβου.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση (powerpoint) από τη δημοσιογράφο της Ένωσης, όπου επεξηγήθηκε η διαδικασία της εγγραφής βήμα προς βήμα.

Το Σωματείο δεν θεωρεί πως το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, καθώς οι πραγματικοί λαθρέμποροι θα συνεχίσουν να δρουν ανενόχλητοι, όμως πρόκειται για μια υποχρεωτική και αναπόφευκτη διαδικασία για όλους μας.

Τόσο το Σωματείο Καπνοπωλών, Ψιλικών και Ενοικιαστών Περιπτέρων Μακεδονίας, όσο και οι προμηθευτές αλλά και οι εκπρόσωποι καπνοβιομηχανιών, θα βρίσκονται δίπλα σε όλα τα σημεία για να βοηθήσουν στη διαδικασία εγγραφής.

Παρόντες ήταν στελέχη των εταιριών «Παπαστράτος», «Imperial Tobacco», «Ja
pan Tobacco International» καθώς και οι ιδιοκτήτες των εταιριών «
Mama Products» και «Τσολάκης Α.Ε».

Τέλος, τη συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γιώργος Ορφανός, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» και ο Θανάσης Βαφείδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς με τον Γιάννη Δαρδαμανέλη και τον συνδυασμό «Γενιά Δημιουργίας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο