Ακολουθήστε μας

 

           


ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Μετά από μεγάλη πίεση προς τους αρμόδιους φορείς, καταφέραμε να τροποποιήσουμε τη Δέουσα Επιμέλεια.

Το Σωματείο μας είναι το μοναδικό που πραγματοποίησε συνέλευση, στις 16 Ιανουαρίου, που να αφορά αποκλειστικά στη Δέουσα Επιμέλεια καπνικών προϊόντων.

Ζητήσαμε μέσω παρέμβασης μας, με υπόμνημα που στείλαμε προς την υφυπουργό, κα Κατερίνα Παπανάτσιου και στην ΑΑΔΕ, κατάργηση προσκόμισης του ποινικού μητρώου και δυνατότητα πληρωμής με μετρητά σε συναλλαγές έως 500 ευρώ.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ!

Βλέπετε λοιπόν πως το «ισχύς εν τη ενώσει», όταν είμαστε δηλαδή ενωμένοι όλοι μαζί σαν μια γροθιά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα.

Χάρη σε όλους εσάς και με τη δική σας στήριξη είμαστε σε θέση να πραγματοποιούμε τέτοιου είδους ενέργειες προς το συμφέρον του κλάδου μας. Με τη συνεχή στήριξή σας και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε να επιτύχουμε πολλά ακόμη στο μέλλον!

«Στο Σωματείο κάνουμε σωστή, οργανωμένη και μεθοδική δουλειά. Η ιστορία μας αποτυπώνει τα έργα μας και όπως είναι φυσικό σε κάποια κερδίζουμε και σε κάποια χάνουμε. Όμως, όπως και τώρα ήμασταν ενωμένοι και καταφέραμε να φέρουμε αλλαγές προς το καλύτερο, έτσι και στο μέλλον, όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε μεθοδικά τις ενέργειές μας και τον αγώνα μας. Το μέλλον είναι εδώ και ό,τι λέμε το πραγματοποιούμε», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας, κος Ιακώβου Κωνσταντίνος.

Στις 3 Απριλίου εκδόθηκε τροποποίηση του ΦΕΚ σχετικά με τη ΔΕΟΥΣΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ των επιχειρήσεων που πωλούν βιομηχανοποιημένα καπνά.

Σύμφωνα με την τροποποίηση αυτή, συμπεραίνουμε τα εξής:

1.   Δεν χρειάζεται πια να καταβάλλεται το ποινικό μητρώο στους χονδρεμπόρους.

2.   Αν κάποιος πελάτης έχει παράνομα εμπλακεί κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 5 ετών σε λαθραία διανομή καπνών, θα έχει το δικαίωμα ο προμηθευτής να διακόψει τη συνεργασία του μαζί του (εφόσον περιέλθουν στα χέρια του αυτά τα στοιχεία φυσικά).

3.   Ουσιαστικά η περίπτωση παράνομης δραστηριότητας του σημείου (λαθρεμπορία, πώληση παραποιημένου καπνού κ.λ.π) αν γίνει αντιληπτή από τον χονδρέμπορο-προμηθευτή, αυτός θα πάψει να προμηθεύει το σημείο. Δεν εμπλέκεται δηλαδή καθόλου η ΑΑΔΕ.

4.   Όλες οι πληρωμές πρέπει να γίνονται στο ίδιο νόμισμα και στο ίδιο ποσό με το τιμολόγιο ή τα τιμολόγια επιτρεπόμενης της τμηματικής καταβολής (επιτρέπεται δηλαδή η πληρωμή έναντι).

5.   Οι πληρωμές που εκδίδονται για αγορά αγαθών συνολικής αξίας έως πεντακοσίων ευρώ (500 ευρώ) γίνονται ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ.

6.   Οι πωλήσεις καπνικών μεταξύ επιχειρήσεων πραγματοποιούνται με την έκδοση τιμολογίου που δεν περιλαμβάνουν άλλα αγαθά ή υπηρεσίες (δηλαδή μόνο τσιγάρα).

 

Παρακάτω μπορείτε να μεταβείτε στο σύνδεσμο για να διαβάσετε αναλυτικά την τροποποίηση:

https://www.aade.gr/egkyklioi-kai-apofaseis/1110-21-03-2019

Tobacco Consulting

08-2018t 09-2018t 10-2018t